Sokolovna – kolaudace

Vážení sousedé,

chceme Vám sdělit velkou novinu, která se stala v Motole. Po osmi letech (ano, opravdu po osmi), stovky hodin práce, jednáních se zástupci města, Magistrátu, DDM, projektanty a také po desítky setkáních se sousedy se TO stalo.

Dne 17. 5. proběhla prohlídka naší sokolovny za účelem kolaudace. Všichni účastníci prohlídky se shodli na souhlasných stanoviskách a předpokládá se, že koncem měsíce června bude oficiálně zkolaudována sokolovna!

Co bude dál? V příštím týdnu má spolek HM schůzku se zástupci DDM Prahy 5, pod kterou přejde správa a provoz budovy. Nyní je ještě předčasné mluvit o konkrétních termínech plného zprovoznění sokolovny a dalších navazujících projektů, ale již nyní je jasné, že od záři t. r. proběhne tzv. částečné zprovoznění. Není v silách DDM ani nás, aby bylo vše do 1. záři přichystané v plné kvalitě. Nějaké kroužky se možná rozběhnou, možná i kavárna, ale to vše také závisí, kdy oficiálně hlavní město předá budovy do správy DDM.

Úvodní fotka vydá za tisíc slov. Skvělá zpráva, ale čeká nás ještě hodně práce. Tak jako chybí písmeno K v nápisu, tak některé nyní neviditelné věci bude nutné dodělat a odpracovat si Sokolovnu. Musí se upravit exteriér, realizovat sadbové úpravy, výstavba pergoly, místa pro ohniště, dětské hřiště, komunitní zahrada atd. Spousta nápadů byla v projektové části zaříznuta z důvodu potřebných úspor. Něco si musíme udělat sami a na něco si uspořit nebo sehnat peníze na rozdílných grantech města v průběhu měsíců, možná i let.

Bude to ještě dlouhá cesta, ale to nejkrásnější za poslední roky se opravdu blíží. Těším se na to, až našemu Fénixovy (sokolovi) pomůžeme se zcela oprášit z popela! Brzo Vás budeme opět informovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *