Rekonstrukce koupaliště Motol

Milí sousedé,

Zdravíme Vás a doufáme, že si po náročné zimě užíváte jarních dní a pozvolného návratu k normálu.

Vzpomínáte si na sokolovnu? Hlavně na to, jak město rozhodovalo o nás bez nás a navrhlo zrekonstruovat sokolovnu bez toho, že by se zeptali místních, co by tam rádi chtěli? No tak ten samý příběh tu máme znovu, ale s koupalištěm Motol.

Aktuálně nám totiž hrozí přestavba sousedského motolského koupaliště z přírodě blízkého koupaliště na místo s množstvím betonu a masivních zásahů, které povedou k výraznému nárůstu městských prvků na úkor zeleně. Počítáno je například s masivní dvoupatrovou budovou, betonovým ostrůvkem uprostřed vodní plochy, parkovacími stáními místo kusu zelené pláže atd. Spolu s tím se pravděpodobně zvýší vstupné a koupaliště bude orientované na úplně jinou klientelu než na sousedy a milovníky přírody.

Rekonstrukci koupaliště navrhuje Magistrát hl. m. Prahy ve spolupráci s Městskou částí Praha 5. Již je schválený záměr, který jednak nereflektuje současný charakter koupaliště a jde proti schválené Studii Motolského údolí. Navíc je to opět projekt, který nebyl nikterak konzultován ani s místní komunitou ani s komunitou současných uživatelů koupaliště!

Nechceme být stále dokola svědky toho, že se správa města nezajímá o názor lidí, kteří v místě žijí a jsou projektem přímo zasaženi! Rádi bychom zachovali unikátní přírodní charakter tohoto koupaliště, kam dochází za pohodovou atmosférou a koupelí rodiče, děti i senioři.

Zajímá nás váš názor na věc! Budeme rádi, když dáte vědět, jak to vidíte vy!

Pro bližší představu přikládáme níže pár obrázků z projektu a několik pohledů na plánovanou dvoupatrovou budovu (je nutné si uvědomit, že budova je záměrně v pohledu zmenšena, aby nebyla tak brutální).

5 thoughts on “Rekonstrukce koupaliště Motol

  1. Nechte nám tam tohle koupaliště, je unikátní, přírodní a krásné. Nechceme další beton! Navíc by se tím narušil přírodní park Motol,to by se určitě nelíbilo jen Motolákům, ale i některým institucím. Nechceme rekonstrukci všeho a všude!

  2. Souhlasím s tím, že projekt je nevhodný. Hlavní problém vidím v nerespektování okolí, betonová stavba se do tohoto prostředí nehodí, restaurace v poschodí bude mít výhled tak akorát na Plzeňskou, kterou se naopak všichni návstěvníci snaží “odmyslet”. Zcela chybí přímý kontakt se zelení v okolí budovy, a betonový ostrov zvláště v tak malém rybníku? Rekonstrukce s využitím dřeva a vysázením zeleně, úpravou chodníku a parkovaní, proč ne, ale nová velká stavba je nepřiměřená všem účelům lokality.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *