Rekonstrukce koupaliště Motol – petice

Milí sousedé,

Rádi bychom Vám poděkovali za všechny maily a reakce na našem na facebooku nebo na webu! Velké díky všem z Vás, kteří jste se zapojili do ankety o rekonstrukci koupaliště a nebo přišli na setkání s námi ve středu 2. 6.  u hřiště Kudrnova!

Máme radost, že naprostá většina z Vás (99%) se vyslovila pro maximální zachování přírodního rázu koupaliště! Co se týká rekonstrukce, nadpoloviční většina z Vás preferovala generální opravu stávajících budov koupaliště s drobnými dostavbami respektujícími současný prvorepublikový ráz výstavby se zachováním civilního a přírodního charakteru areálu.  Jelikož zájem o změnu projektu je znatelný, rozhodli jsme se do toho jít s plným přesvědčením a upozornit vedení města, že se současnou podobou projektu nesouhlasíme. Probrali jsme možnosti a půjdeme cestou nejobtížnější, ale nejvíce účinnou – peticí.

Díky vám a vašim ohlasům jsme sepsali petici „Nechceme betonovou obludu místo koupaliště v Motole“, kterou tímto slavnostně křtíme a nabízíme ji k podpisu na prvních třech petičních místech: v Pizzerii Justýna (Kudrnova 4A, 150 00 Praha 5 – Motol), na Koupališti Motol (Zahradníčkova, 150 00 Praha 5 – Motol) a v areálu Spolku Hájovna (U Lesíka 23, 150 00 Praha 5 – Košíře). Jejím cílem je zastavit stávající projekt betonové výstavby na koupališti a vytvořit nový, citlivý projekt rekonstrukce koupaliště v Motole ve spolupráci se sousedy. Projekt, který si koupaliště zaslouží vzhledem ke své jedinečnosti.

Bude skvělé, když se zastavíte na petičním místě a petici podepíšete, a ještě lepší, když nám se sběrem podpisů aktivně pomůžete 😊 ! Volné podpisové archy, kam můžete pomoci sbírat podpisy vaší rodiny a známých, naleznete na petičních místech, nebo si je můžete stáhnout na našem webu nebo FB stránkách. Vyplněné archy potom, prosíme, odevzdávejte na uvedená petiční místa, nebo nás kontaktujte na spolkový email (spolek.homolka@gmail.com). Jedinou podmínkou pro podpis petice je trvalý pobyt podpisujícího v Praze. Každý podpis se počítá a pomáhá našemu společnému úsilí zachovat koupaliště v přírodní podobě pro naši komunitu!

Naším prvotním záměrem je shromáždit v prvních dvou týdnech co nejvíce podpisů tak, abychom již 17. 6. 2021 mohli vystoupit na zasedání Zastupitelstva magistrátu hl. m. Prahy (MHMP) a informovat radní o nesouhlasu místních sousedů a současných uživatelů koupaliště s plánovanou rekonstrukcí. Čím více podpisů do té doby shromáždíme, tím větší váhu bude naše vystoupení mít. Bude také úžasné, když se mezi vámi najdou nadšenci, kteří nás přijdou na zasedání podpořit třeba s vlastním transparentem a ukážou pražským radním, že my své koupaliště nedáme! Kdo by do toho měl chuť, neváhejte nás kontaktovat!

Závěrečný petiční cíl, je potom sesbírat v co nejkratší době 1 000 podpisů. Následně se bude muset MHMP zabývat peticí znovu, a zařadit ji už mezi oficiální body programu na svém zasedání rady nebo zastupitelstva. Ze zkušeností se sokolovnou víme, že takovéto projednání má ještě větší váhu než interpelace.

Petice bude také adresována Městské části Praha 5, která absolutně nekoncepčně schválila návrh projektu MHMP bez jediné výhrady navzdory tomu, že projekt jde proti Prahou 5 schválené studii Motolského údolí. Městská část by už mohla vědět, že Homolka – Motol má aktivní a pozorné sousedy!

Pevně věříme, že naše společné úsilí přinese ovoce a že se dočkáme takové rekonstrukce koupaliště, která se nám bude líbit! Petici zdar!

Za Sousedský spolek Homolka-Motol,

Šárka a Jakub

Ke stažení:

Petice koupalište Motol
Duvodová zpráva k petici koupalište

2 thoughts on “Rekonstrukce koupaliště Motol – petice

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *