Sbírka pro Ukrajinu

Vážení sousedé,

stejně jako vy sledujeme každý den zprávy z Ukrajiny. Jsme znechuceni tím, že je v dnešní době možné evropský, svobodný a demokratický stát tak jednoduše napadnout Ruskou federací. Emoce jsou velmi silné. My všichni sledujeme záběry zachycující sídliště podobné tomu, v kterém žijeme, školky a školy stejné jako ty, kam chodí naše děti a nemocnice jako máme tady v Motole. Velkým rozdílem však je, že na ta sídliště na obrazovce dopadají rakety, tamní děti jsou místo ve školce či škole v podzemním bunkru a násilně tam umírají lidé, kteří chtějí svobodně žít jako my.

Jako spolek žádáme Městskou část Praha 5 o připravení kulturního centra Poštovka, jehož provoz městská část více jak před rokem zrušilo, k pobytu uprchlíků. Jsme připraveni pomoci se sbírkami na vybavení a informovaností.

První sbírku pořádáme ve spolupráci s Hájovnou. U dolního vchodu z  ulice Zahradníčkova bude ve středu a čtvrtek (13-17h) v pátek (13-19h) otevřená spodní brána a bude možné věci nechat tam. V sobotu 5. 4. bude auto nakládat na Hájovně a následně na Poštovce, poté pojede na Slovensko-ukrajinké hranice. Více info vč. potřebných věcí najdete v přiloženém letáku.

Na Masopustu se podařilo vybrat 10 400 Kč na sbírku SOS Ukrajina Člověka v tisní. Děkujeme.

Leták – sbírka pro Ukrajinu

Další možnosti nabídky pomoci:

Ubytování: ubytování zde

Odvoz uprchlíků: Odvoz zde

Hmotná sbírka: seznam zde

Podpora pro studenty: podpora zde

Nebo více info na FB stránce Pomáhej Ukrajině

Za spolek Homolka-Motol Katka a Jakub

Sláva Ukrajině!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *