Newsletter červen 23

Milí sousedé,

Školní rok se chýlí ke konci, blíží se prázdniny, a to i ty spolkové.

Díky všem, kteří se v letošní sezóně zapojili do akcí pořádaných Spolkem Homolka-Motol, nebo i jen přišli „pobejt“! Bez vás všech by to tady bylo jiné, méně veselé, anonymnější.

Ještě, než se rozprchneme každý za svým letním dobrodružstvím, čekají nás dvě akce.

První je spojená s koupalištěm a projektem jeho rekonstrukce. Již zítra, ve čtvrtek 22.6. jdeme od 12 hodin znovu veřejně vystoupit na Magistrát hl. m. Prahy a žádat zásadní změnu projektu rekonstrukce koupaliště. Požadujeme rekonstrukci při zachování stávajícího objemu budov, maximální ochranu přírodního charakteru místa a pouze sezónní provoz. Takto redukovaný projekt by znamenal nejen několikanásobnou úsporu veřejných prostředků na investici a na provozu, ale hlavně garanci, že bude koupaliště moci fungovat podobně, jako nyní – bude provozně udržitelné a ekonomicky vstřícné všem návštěvníkům.

Zároveň s tím chceme upozornit na účelové zanedbání údržby koupaliště, které aktuálně bojuje s vodní trávou. Pokud vás aktuální neutěšený stav vodní plochy také trápí, obraťte se, prosím, na zodpovědnou osobu z Odboru ochrany prostředí, pana Ing. Jiřího Karneckého (jiri.karnecki@praha.eu). Je důležité vyslat jasný signál, že se chceme koupat v rybníce, jehož údržbu si ze svých daní (marně) platíme.

Druhá událost je veselejší, je jí Sousedská večeře ve středu 28.6. od 18 hodin u hřiště „hrad“. Přineste, co kdo rád jí a pije a zastavte se na kus řeči. Součástí společenské události bude jednak participace organizovaná MČ Prahy 5 na téma „Kam nové lavičky v Motole?“ a také křest úspěšné realizace našeho projektu z participativního rozpočtu – spojení „horního“ a „dolního“ hřiště a jejich doplnění o další herní prvky.

Na viděnou na některé z akcí a krásné léto!

Za Sousedský spolek Homolka-Motol,

Šárka Malá  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *