Vyrábíme roušky

Vážené dámy a pánové, vážené sousedky a sousedi,

na začátku tohoto týdne jsme tady na Homolce s vaší pomocí rozběhli malou manufakturu na výrobu roušek. Několik rodin střihalo a šilo látkové roušky téměř nepřetržitě a distribuovalo je místním potřebným: hlavně seniorům, ale také lidem, kteří slouží u policie, v MHD a v nemocnicích. Celkově se jich zatím rozdělilo téměř 700. 

Místní poptávka je nyní o něco nižší, ale lidé stále volají a potřebují pomoci. Proto ve výrobě ještě budeme pokračovat, dokud to bude potřeba. Ale trochu omezíme výdejní hodiny, kromě urgentních případů samozřejmě.

Pokud ještě potřebujete pro sebe, blízké nebo do práce roušky, tak je můžete objednávat u souseda Pavla Strnada, kde se nachází centrála naší manufaktury.  Vyzvedávat je pak můžete nejlépe mezi 10-11 dopoledne nebo mezi 17-18 odpoledne. Číslo je stejné: 720964738. Můžete se na nás také obracet s jinými problémy, které se vynoří, a my se pokusíme pomoci.

Chceme poděkovat za vaše příspěvky na transparentní účet spolku (2001748394/2010), kde finance můžete sledovat. Za část příspěvků jsme nakoupili kvalitní látky. Příspěvky budeme dál používat podle vývoje lokální situace, abychom pomohli řešit problémy našich sousedů. Předpokládáme, že tahle výjimečná situace ještě pár týdnů potrvá. Ale my ji zvládneme.

Pokud byste věděli o někom, kdo potřebuje pomoc, dejte nám vědět. Pokud znáte naše sousedky, paní Svobodovou a paní Kluckou, jedná se o seniorky, upozorněte je prosím, že jsou pro ně roušky připraveny (nemůžeme se jim dovolat).

A ještě jedna věc: Hospodský Patrik z naší místní pizzerie teď peče za jednotnou cenu 100 Kč/pizza. Můžeme ho podpořit, aby tady nějak přežil. Je to konec konců jediná hospoda na našem sídlišti, která vaří něco k jídlu.  

Mějte se zatím co nejlépe a zůstávejte zdrávi!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *