Koupaliště Motol: Demolice!

Končí „poslední rozmarné léto v Praze“?

Milí sousedé, na koupališti Motol, přírodním rybníce s nejčistší vodou v Praze, se chýlí ke konci zřejmě poslední sezóna jeho dosavadní existence.

Rok trvající jednání mezi Spolkem Homolka-Motol, Prahou 5 a paní náměstkyní Komrskovou (Piráti) o možném kompromisu ve sporu o podobu rekonstrukce koupaliště Motol skončila fiaskem. Odbor ochrany prostředí MHMP na svém megalomanském projektu z roku 2018 nehodlá měnit nic.

Spolek Homolka-Motol a MČ Praha 5 vypracovali studii, která ukazuje, že lze mít celoroční provoz, wellness i restauraci v přízemní budově, která se bude k přírodnímu koupališti hodit víc. Že celková investice může být poloviční. MČ Praha 5 vypracovala řešení podélného parkování v ulici Zahradníčkova.

Vše marné, nic z toho „nelze realizovat“, případně nám byly drobné změny ukázány na obrázku, ale v projektu zaneseny nebyly. Původní projekt se prý realizovat musí, protože „už je vydané stavební povolení“.

Co naplat, že se bouří stovky lidí, kteří mají koupaliště rádi a chodí tam desítky let. Osobní zájmy několika málo jedinců jsou tu v popředí.

I přesto, že pan radní pro finance Kovářík (ODS) řekl, že peníze na výstavbu na příští rok neuvolní, chystá Odbor ochrany prostředí V ŘÍJNU 2024 DEMOLICI STÁVAJÍCÍHO ZÁZEMÍ KOUPALIŠTĚ !!!

Cílem je vytvořit další tlak na realizaci zmíněného projektu. Příští rok se tedy místo starého, ale funkčního zázemí, můžeme těšit v nejlepším případě na ToiToiky a provizorní stánek. V horším případě zůstane koupaliště zavřené úplně.

Nevěšíme hlavu a dál bojujeme proti politické zvůli a osobním zájmům politiků a úředníků Magistrátu!

Přidejte se k nám a podpořte nás! Každý hlas se počítá!

www.homolkamotol.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *