Hřiště Kudrnova „HRAD“

Žádost zaslaná dne 28. 11. 2018

ODBOR SPRÁVY VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ A ZELENĚ

Vážený pane Zemane,

obracíme se na Vás ve věci rekonstrukce dětského hřiště Kudrnova, Praha 5 – Motol. Předem děkujeme, že jste nám naše hřiště zmodernizovali. Nicméně na základě stížností ze stran uživatelů se na Vás obracíme se žádostí o úpravu realizace rekonstrukce v těchto bodech:

Žádáme o

  1. Změnu pískového povrchu

Pískový povrch upřednostňujeme, protože je přírodní a využívají ho děti ke hraní. Přesto musíme konstatovat, že na základě zkušeností rodičů, kteří denně hřiště využívají, je zvolený povrch na daný tip hřiště nevhodný.

  • Písek se dostává na místa k prolézání, povrch poté klouže a padá z vyšších pater prolézaček dětem do očí.
  • Písek se roznáší mimo oplocenou plochu hřiště na asfaltový povrch, který děti využívají k ježdění na kolech, odrážedlech a stává se pak nebezpečným.
  • Písek znehodnotil herní prvek (balanční podložku s kuličkou). Kulička se nehýbe, balanční podložka tedy ztratila svou funkčnost.
  • Písek stěžuje vjezd s kočárkem.

 

Preferovali bychom, kdyby se rozsáhlá plocha písku na novém hřišti změnila na větší pískoviště pro menší děti. Ideální místo by bylo mezi kolotočem a lavičkami.

  1. Doplnění zábran při výlezu na dlouhou skluzavku

Za obzvláště nebezpečné považujeme plošiny, které slouží jako schůdky při vylézaní na dlouhou skluzavku. Děti do sebe vrážejí a hrozí jejich nenadálé spadnutí na zem. Žádáme doplnit kovové tyče jako zábrany, aby nedocházelo k úrazům.

  1. Posunutí plotu v místě dopadové plochy dlouhé skluzavky

Důvodem je krátká vzdálenost mezi dopadovou plochou skluzavky a plotem. Děti, které sjíždí, dopadají těsně před dřevěné oplocení.

Rádi bychom se o těchto změnách s Vámi poradili, abychom pomohli předejít možným nedorozuměním.

V Praze dne 28. 11. 2018

S pozdravem,

za Sousedský spolek Homolka-Motol

 

Mgr. Miriam Gračková

Kontakt pro telefonické spojení: 704 033 340

spolek.homolka@gmail.com

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *